EB, Olimpia és a fogyasztóvédelem kiskapuja

Sporteseményekben gazdag nyarunk lesz. Zajlik a foci EB, küszöbön az olimpia. Szinte hihetetlen, de még 2024 folyamán is megfigyelhető az a statisztika, hogy a nagyobb sportesemények előtt megugrik a vásárlási kedv a televíziók és hasonló funkciót betöltő elektronikai eszközök iránt. Aki a foci szerelmese és egyébként is gondolkozott a készülékcserén, annak megfelelő motivációt adhat a jelenleg induló labdarúgó-Európa-bajnokság.

Az esemény végeztével azonban sokan megbánják a túlköltekezést, ezért a fogyasztóvédelmi szabályokra hivatkozással próbálják meg visszavinni a készülékeket. Most elmondjuk, milyen lehetőségei vannak annak, aki időközben meggondolja magát.

Az első és legfontosabb, hogy senki ne vásároljon abban a hiszemben, hogy a sportesemény végeztével majd visszaviszi a tévét az eladóhoz, akinek kötelessége lesz - az egyébként hibátlan - terméket visszavenni.

Milyen szabályok vonatkoznak az online térben történő vásárlásra, illetve az üzlethelyiségben személyesen kötött tranzakciókra? Mikor, hogyan, milyen feltételekkel vihetjük vissza a megvásárolt terméket? Mikor van jogunk visszakérni a pénzt, mikor kell megelégednünk a javítással, vagy a cserével? A Jog365 ügyvédpartnere az rtl.hu-n részletezi a lehetőségeket.

Kattints a linkre a továbbolvasáshoz: https://rtl.hu/belfold/2024/06/25/14-napos-elallasi-jog-a-foci-eb-teve-fogyasztovedelem

Jog 365
2024. június. 27
Elérhető jogi támogatás már akár napi 49 Ft-tól.
Csatlakozom!
Jogvédelem már akár napi 49 Ft-tól.
Csatlakozom!
usercrosstext-align-right
0